Care sunt principalele întrebări pe care trebuie să le adresezi fotografului de nuntă?

<span class="hidepagetitles_toggle_title">Care sunt principalele întrebări pe care trebuie să le adresezi fotografului de nuntă?</span>

Care sunt principalele întrebări pe care trebuie să le adresezi fotografului pentru o nunta reusita?


fotograf nunta Bucuresti - terra events - fotograf de nunta


Organizarea nuntii reprezinta o responsabilitate foarte mare, de care trebuie sa te ocupi impreuna cu perechea ta, doar asa vei avea parte de o nunta reusita. Pentru a te bucura de un eveniment frumos, care sa fie pe placul vostru, trebuie sa fii atent la toate detaliile, iar angajarea unui fotograf de nunta este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa il iei in considerare.

De exemplu, tine cont de faptul ca alegerea celui mai bun fotograf nunta este primul pas catre obtinerea unui album foto cu imagini desprinse din povesti. Asigura-te ca iti aloci suficient timp pentru a gasi profesionistul care iti va intelege ideile si care are suficienta experienta pentru a transpune in fotografii iubirea pe care o traiti si care va reusi sa dea zilei in care spuneti ,,Da” un plus de culoare si vitalitate! In randurile ce urmeaza poti descoperi principalele criterii in functie de care veti putea sa alegeti fotograful potrivit pentru voi.

Experienta in fotografia de nunta

Atunci cand te intalnesti cu un fotograf nunta Bucuresti trebuie sa il intrebi pe acesta de experienta sa in domeniu, sau macar sa te asiguri ca acest aspect este bine descris sau inteles din ceea ce face. Este important sa stii cum a gestionat pana acum evenimentele pentru care a fost contractat, cum s-a pliat pe cerintele celorlalti miri cu care a colaborat, dar si cum a reusit sa fie prezent in toate momentele importante din cadrul unui astfel de eveniment. In functie de raspunsurile pe care le primesti, iti pot da seama daca rezonezi cu persoana pe care o ai in fata si daca v-ati intelege bine pe termen lung, astfel incat la final sa ai parte de fotografiile pe care le visezi!

Formare profesionala si modul in care un fotograf de nunta se mentine “up to date”

Formarea profesionala este unul dintre elementele care iti pot spune imediat daca persoana pe care o iei in calcul pentru a se ocupa de partea foto de la nunta este potrivita sau nu pentru tine. Recomandat este sa te indrepti catre cineva care a urmat fie cursuri acreditate in domeniul fotografiei sau ca participa frecvent la conferinte, cursuri si workshop-uri de fotografie, in timpul carora sa fi invatat elementele de baza ale fotografiei si moduri diverse in care sa surprinda principalele ipostaze din cadrul unui eveniment. In ziua de astazi in care tehnologia ne pune la dispozitie atatea facilitati, nu mai este neaparat ca fotograful de nunta sa fi urmat anumite cursuri acreditate, acestea fiind de multe ori depasite si datand inca din preistoria fotografiei… cam cum se intampla cu fiecare facultate din Romania. Fotograful fiind in general un om cu multa imaginatie si autodidact, s-ar fi putut forma datorita pasiunii sale prin autoeducatie, dar si indrumare din partea unor alti fotografi experimentati. Ucenicia fiind una din cele mai bune metode in prezent de formare ale unui fotograf nunta. Multi fotografi de nunta aflati la inceput de drum aleg sa mearga 1-2-3 ani alaturi de colegi mai experimentati de la care invata tot ceea ce este necesar pentru a oferi imagini de calitate, dar mai ales siguranta unui serviciu bine facut. Eu personal, am format pana acum 3 alti fotografi care au venit alaturi de mine, si care in prezent sunt la un inalt nivel de fotografie in zona evenimentelor si nuntilor.

Tehnologia conteaza pentru voi? Daca da atunci…

Tot pe lista intrebarilor tale, daca trebuie… af fi potrivit sa se numere si intrebarile despre tehnologia pe care fotograful o foloseste. In definitiv, calitatea imaginilor este data atat de iscusinta profesionistului cu care colaborezi, cat si de tehnologia de care acesta dispune. Camera foto trebuie sa fie neaparat una profesionala, la fel ca si obiectivul. Mai mult, un fotograf de nunta bun dispune si de accesorii pentru controlarea luminii, dar si de multe alte ustensile cu ajutorul carora sa poata surprinde momentele principale din cadrul celui mai important eveniment din viata ta.

Portofoliul, poate cel mai important aspect dintre toate pentru o nunta reusita!

Un fotograf de nunta Bucuresti bun va dispune intotdeauna de un portofoliu in care sa fie cuprinse imaginile pe care le-a realizat deja la alte evenimente. Uita-te cat mai mult la fotografiile celui pe care l-ai ales, sau daca nu cere-i sa iti arate portofoliul sau cat mai complex, pentru a vedea imaginile pe care le-a lucrat deja. Pentru o nunta reusita, ideal este sa ii ceri atat varianta digitala, cat si o varianta fizica, un album de nunta printat, pentru a vedea cum vor arata imaginile pe care le va face pentru tine, dar si sa iti faci o parere despre  cum va arata albumul tau de nunta!

Disponibilitate, eh aici mare grija 🙂

Este firesc sa intrebi fotograful daca este disponibil pe data pe care ai ales-o pentru nunta. Avand in vedere ca cei mai buni fotografi sunt contractati cu multa vreme inainte, tocmai pentru ca ofera servicii de calitate, asigura-te ca incepi cautarea din timp, pentru a-l gasi pe cel mai bun pentru tine. Ulterior, atunci cand ai luat deja o decizie, incheie un contract legal fiscalizat cu fotograful, pentru ca astfel vei avea certitudinea ca el nu va merge la un eveniment in ziua ta cea mare!

Tarife, detaliul din umbra care conteaza poate cel mai mult

Nu in ultimul rand, pentru o nunta reusita, intreaba fotograful despre tarifele pe care le practica si incearca sa NU iti setezi un buget inainte de a vedea care este media pietei. De cele mai multe ori, pentru partea foto din ziua nuntii se percepe un anumit tarif, iar pentru realizarea albumului foto exista o alta suma pe care trebuie sa o achiti. Nu uita ca dupa nunta, peste ani, fotografiile sunt cele care iti raman ca amintire, asa ca este momentul sa nu incerci sa reduci costurile, ci doar sa te asiguri ca vei plati pretul corect pentru calitatea pe care o primesti! Si… tine minte, un fotograf bun si un serviciu de fotografie de nunta, nu este ieftin, asa ca incearca sa fii rezonabil si sa pui pe aceeasi treapta cand compari cu alte servicii precum formatia sau rochia de mireasa. Daca ma intrebi pe mine, fotograful ar trebui sa fie cel mai important serviciu din ziua nuntii, amintirile tale nu au pret si doar cu fotografiile vei ramane apoi. 

Negocierea pretului?

In general fotografia de nunta intra la categoria de prestari de servicii, iar reducerile de preturi nu sunt reale ca in cazul produselor sau a vanzarii cu amanuntul. Iar asta pentru ca un serviciu costa este evaluat intotdeauna in functie de experienta omului cu care vei lucra, indiferent ca vorbim despre fotografie, instalatii, zugraveli si altele. Calitatea  unui serviciu bine facut este intotdeauna reflectata printr-un tarif ceva mai mare decat media din piata. In cele mai multe cazuri daca vei incerca o negociere de pret cu un fotograf de nunta bine cotat in piata, te poti lovi de riscul ca acel profesionist sa nu mai doreasca sa lucreze cu tine dintr-un motiv bine intemeiat. De cele mai multe ori se poate interpreta ca o lipsa de apreciere fata de munca acelui fotograf si o negociere de pret ar putea fi cateodata sa fie interpretata ca o jignire. Asa ca fii cu bagare de seama, acel fotograf cere acel tarif pentru ca atat costa timpul lui pentru a-ti oferi amintirile pe care ti le doresti.

Tinand cont de sfaturile oferite de fotograf profesionist de nunta Alex Pasarelu, noi iti dorim o nunta reusita si organizare usoara. Nu uita, Belle Art Photography este pentru tine un creator de amintiri speciale din ziua nuntii, poate cea mai importanta zi din viata voastra 🙂