Organizatorul de nuntă

<span class="hidepagetitles_toggle_title">Organizatorul de nuntă</span>

Organizatorul de nuntă. Un furnizor de nuntă recomandat!


Ce ar fi să vorbim puțin despre organizarea nunții și organizatorul de nuntă?organizator de nunta

Mă gândeam zilele trecute la una din nunțile avute anul trecut. O nuntă ca în povești, cu o organizare de vis și doi miri care s-au distrat la nunta lor așa cum nu mai văzusem până atunci. Mă întrebam atunci, cum naiba reușesc oamenii aștia să fie atât de detașați, și mi-am amintit prima întâlnire pe care am avut-o cu ei.

Credeam că totul se va desfășura ca la orice primă întâlnire cu niște miri. Ce poate merge altfel?

Păi… nimic, tocmai, că totul a mers cum nu mă așteptam, pentru că mirii mei erau însoțiți de un profesionist. Un organizator de nuntă cu experiență, care știa ce are de făcut și cum trebuie sa decurgă o nuntă pentru ca ei să fie lipsiti de griji și sa se distreze la nunta lor. Am scris cu bold, pentru a vă atrage atenția că asta este ceea ce trebuie sa facă orice mire și mireasă la nunta lor.

Recunosc că mă simțeam putin intimidat de prezenta domnișoarei alaturi de miri, dar am înțeles rapid că nu se afla acolo pentru a mă face să mă simt încolțit, ca nu cumva să greșesc ceva față de miri și evenimentul lor. Domnisoara, nu doar că a pregătit o selecție cu furnizori serioși și recomandați de servicii pentru nunta lor, ci îi și însoțea la intalnirile cu ei pentru a se asigura că profesioniștii angajați vor înțelege că pe intreg parcursul nunții, ea este persoana de contact pentru rezolvarea unor mici inconveniente ce pot apărea și pentru a se asigura că fiecare furnizor are la dispoziție timpul dorit în ziua respectivă, pentru a-și face treaba. În cazul meu, 2 ore pline, la ora pe care am recomandat-o, pentru ședința foto și multă susținere pe intregul eveniment.

Organizare evenimenteFoarte tare nu? Cred că este singurul organizator care m-a impresionat prin modul de lucru și ințelegerea activităților fiecărui furnizor pentru a-și putea face datoria față de miri. Am întâlnit si organizatori care nu aveau habar ce înseamna ședință foto și mai ales că în timpul acela se realizează poate cele mai importante fotografii, pe care mirii le vor aprecia cel mai mult… pentru ca sunt doar fotografiile lor, cu ei, în timp ce își arată dragostea în cea mai frumoasă zi din viața lor.

Dar cum a decurs totul? Păi, după întâlnirea avută, în care le-am pus la dispoziție oferta mea detaliata și am discutat puțin condițiile de colaborare, nu a mai trecut mult timp și am fost sunat de domnișoara organizator pentru a parafa înțelegerea. Se pare ca le-a placut ceea ce le-am oferit și că ma vor ca fotograf de nunta la evenimentul lor.

Nu a mai trecut mult timp și am stabilit din nou o întalnire cu organizatorul pentru a pune la punct itinerariul și orele de desfășurare ale evenimentului. La aceeași întâlnire a participat si videograful pe care l-au ales, pentru a ne cunoaște și a colabora bine în data nunții. Am stabilit foarte clar orele și locațiile unde vom veni pentru make-up și hair stiling, apoi pentru obiceiurile de îmbrăcare a mirelui și al miresei. Totul urma să se desfășoare la un hotel din București, și am primit chiar și o listă cu ceea ce mirii și-ar fori să se surprindă. Mă simțeam ca la școala, dar “in a good way” 🙂 .

După ce am avut toate temele făcute, a urmat evenimentul. Mirii, extrem de relaxați și bine dispuși! Am aflat mai târziu că organizatorul le-a pus la dispoziție prin hotelul unde au petrecut noaptea, o ședință de masaj, împachetari cu tot felul de substanțe ce sună delicios, jacuzzi și o masă delicioasa dar ușoară.

Pff, foarte tare nu? Așa da organizator!

La ședința foto de make-up și hairstyle era și organizatorul prezent. Da, a fost prezent de la început până la sfârșit. Prima dată am crezut că va fi stresant si obositor să am lângă mine pe cineva care îmi va da impresia că mă controlează în ceea ce fac. Ei bine, nu a fost așa! Nu a intervenit nicio clipă în activitatea de creație foto sau video. Ci ne întreba de multe ori daca este bună lumina, dacă mai avem nevoie de ceva, și chiar ne-a pus la dispozitie cateva gustări, cafea și ceva de băut. Un om, care știe și înțelege că noi, fotografii și videografii de nuntă, petrecem aproape 24h pentru clienții noștri și că mai avem nevoie și de resurse, precum mancarea sau apa. Un gest banal dar care mi-a ramas profund întipărit in minte.Organizator foto nunta

Totul a decurs frumos și fără stres prea mare pentru noi și aproape deloc pentru mirii noștri. Au urmat apoi fotografiile realizate la pregătirile ambilor miri. În camere diferite, dar apropiate ne-a fost extrem de ușor să alternăm momente și să dăm curs creativității. Organizatorul ne-a fost alături in tot acest timp și chiar s-a dovedit un partener de nădejde, mai ales că a contribuit prin creativitate, dându-ne idei, și mie și videografului. Deh, doar are experiență multă, și a vazut zeci, poate sute de fotografi in timp ce își făceau treaba. Așa că am mai “furat, indirect, puțină meserie. 🙂

Buchetul, a fost livrat între timp de către floraria angajată, urmând apoi să ne regăsim la biserica pentru a livra lumânările.

Au sosit pe rând și părinții, care au fost plăcut impresionați de calitatea organizării și le-au trecut toate grijile, normale de altfel, că fiica sau fiul lor să nu faca față organizării și să fie necesar ajutorul lor. Vedeți voi, asta înseamna să angajezi profesioniști!

Am plecat apoi spre ceremonia religioasă, unde ne astepta deja livrarea lumânărilor. Cavalerii și domnișoarele și-au luat “accesoriile” și totul a decurs întocmai cum se stabilise.

Pe timpul ceremoniei am putut vedea printre oameni, că afară, organizatorul dadea telefon după telefon încât să se asigure ca totul va decurge așa cum am stabilit și că ședința foto va avea loc la locația contractată. Nici nu a trecut bine timpul și ceremonia era gata, fotografiile de ieșire erau trase iar grupurile fotografiate. Așa că ne-am pornit către locația noastră, special inchiriata pentru ședința foto, unde am avut parte de o primire extrem de placuta. Era in toiul verii, iar căldura se resimțea inevitabil. Apă rece și cateva fructe ne-au stat la dispoziție pe intreaga durată a ședinței foto așa că nu avea cum să nu decurga totul ca uns, iar mirii să se relaxeze și să fie prezenti emoțional și spiritual.

S-au distrat pe cinste, iar dragostea și emoțiile au fost etalate frumos, elegant și original, fotografiile și filmarea fiind un succes fara doar și poate.

Organizator nuntaNici nu am simțit când au trecut cele 2 ore și am pornit spre restaurant. Am ajuns acolo cu 1 ora inainte de începerea petrecerii. Suficient timp încât să ne tragem sufletul și să ne aplasam echipamentele in sala de evenimente, iar mirii sa se retraga intr-o camera doar a lor pentru puțină relaxare. Organizatorul a avut grijă ca noi, furnizorii de servicii să avem o masă cu suficient spatiu si acces la cele tehnice, încât să ne facem treaba cat mai bine.

Atunci am avut ocazia sa vorbim putin mai mult și să o întreb, cum  ajuns la nivelul ăsta și de ce face asta. Domnișoara era logodită, vizibil îndrăgostita și a raspuns simplu. “Am grija ca totul să fie așa cum eu mi-aș dori să fie la nunta mea!”

Pe parcursul acelei ore în afara celor 5 minute în care am vorbit, nu a stat pe loc o secundă. A vorbit constant cu seful de sală, planificând lumina de la dansul mirilor, asta după ce ne-a cerut un sfat despre cum este bine pentru foto și video. A planificat domnisoarele hostess pentru primirea invitaților, s-a asigurat ca trupa și soliștii au totul în regula cu sunetul.

A început evenimentul și invitații au început să vina. Sala s-a umplut și mai erau doar cateva clipe pana la dansul mirilor. Totul a decurs perfect iar petrecerea a început și a durat până dimineață.

Pe timpul petrecerii, mirii s-au distrat cu adevarat alături de cei dragi și nu s-au stresat nicio secundă cu organizarea.

Organizatorul a fost prezent până la final, pentru a se asigura că plata furnizorilor nu reprezintă o provocare pentru miri, mai ales că erau extrem de obosițti dupa atata distracție.

Ce am înțeles eu din această experiență?

Distrați-va la nunta voastra! Angajați profesioniști pentru a fi siguri că totul decurge cum trebuie, lasați stresul în grija altora și simțiți-vă bine pentru că se întâmplă doar odata în viață!

Voi reveni și cu experiența alături de un organizator asa cum NU trebuie sa ai la nunta ta. 


Te aștept pe Facebook pentru orice întrebare! 🙂