Intrebari frecvente adresate unui fotograf de nunta

Intrebari frecvente adresate unui fotograf de nunta

Nunta este unul din cele mai importante evenimente din viata unei persoane. Viitorii miri investesc foarte multa energie pentru a pregati un eveniment magic, astfel incat ziua in care isi unesc destinele sa fie memorabila. Vor avea de stabilit numeroase detalii: localul, formatia, alegerea  unui fotograf profesionist si a unui videograf de nunta, vestimentatia si lista continua – nu este un eveniment care sa se organizeze usor, dar poate fi cel mai frumos de departe.

Cei care isi doresc o zi cu amintiri pentru o viata nu trebuie sa subestimeze importanta alegerii unui fotograf de nunta profesionist. Ziua nuntii va fi plina de emotii si va trece precum o clipa, asa ca nu putini sunt mirii care marturisesc dupa eveniment ca nu-si mai amintesc mai nimic din ziua lor speciala, punand totul pe seama emotiilor avute. Prin urmare, un  fotograf profesionist cu experienta care reuseste sa surprinda momentele importante intr-un mod aparte este esential pentru realizarea unor amintiri nepretuite.

Alegerea fotografului nu este  insa usoara si nu trebuie sa se faca la intamplare. Exista o serie de intrebari frecvente care ii pot ghida pe viitorii miri, pentru a vedea daca stilul de lucru al unui fotograf se potriveste cu ceea ce isi doresc pentru ziua lor speciala. In acest sens prin blogul pe care mi l-am propus sa-l construiesc pe site-ul Belle Art Photography incerc sa raspund de fiecare data oricarei posibile intrebari care ar putea aparea si va invit mai jos sa le raspundem impreuna.

fotograf de nunta Bucuresti - Hotel Caro

Cate fotografii vor fi livrate in total?

Aceasta este o intrebare foarte importanta, pe care multi o scapa din vedere. Ce-i drept, la un eveniment de tipul nunta, botez, cununie, fotografii par sa ia cadre fara oprire. Este important de stiut ca nu toate acele fotografii vor fi prelucrate si livrate clientilor, intrucat se poate intampla ca unele sa nu fie reusite sau sa nu surprinda cea mai buna stare care ar putea compune story-ul evenimentului vostru. Numarul de fotografii finale depinde de marimea evenimentului, numarul de invitati, momentele speciale planuite. Poate depinde chiar si de fotograf, daca acesta are pregatite anumite pachete pentru care mirii pot opta sau daca le ofera un numar nelimitat de fotografii. In ceea ce ma priveste ca si fotograf nunta, garantez contractual un numar minim in functie de tematica evenimentului. Astfel clientii mei vor sti sigur ca amintirile lor sunt in siguranta.

In cat timp le vor fi livrate fotografiile?

Este esential ca viitorii miri sa stie care este timpul in care fotografiile sunt livrate si sa se asigure ca aceasta informatie este foarte clar stipulata in contract. Nimic nu este mai neplacut ca dupa nunta, proaspetii casatoriti sa fie nevoiti sa astepte, nerabdatori, luni in sir, fotografiile de la eveniment care intarzie sa apara.

Majoritatea fotografilor isi asuma un termen de cateva saptamani pentru livrarea imaginilor prelucrate, insa cel mai bine este ca viitorii miri sa se asigure ca acesta se va tine de cuvant.

Ce echipament utilizeaza fotograful?

Multe persoane considera ca un echipament de ultima generatie este garantia unor fotografii perfecte. Din pacate, nu este tot timpul asa, intrucat mai important decat asta este ca fotograful sa-si cunoasca bine echipamentul si sa lucreze cu pasiune, plus experienta dobandita pana in acel moment. Cei care cunosc informatii tehnice despre aparatele foto pot solicita lamuriri cu privire la echipamentele folosite, insa, din nou, este esential ca fotograful sa lase impresia ca isi cunoaste foarte bine echipamentele si ca vor face echipa buna impreuna. In plus, este esential ca orice fotograf de evenimente sa aiba doua aparate de fotografiat, astfel incat sa existe o solutie de back-up in situatia in care unul dintre aparate se defecteaza.

Un fotograf de nunta lucreaza pe baza unui contract de servicii?

Orice fotograf profesionist va face lucrurile “ca la carte” si va lucra pe baza unui contract in care sunt descrise serviciile furnizate si preturile, timpul de asteptare, avansul dat etc. Un contract de prestari servicii este foarte util pentru a clarifica modul in care se va face colaborarea si  a preveni neintelegerile si de o parte si de alta. Documentul il responsabilizeaza si protejeaza in acelasi timp atat pe fotograf, cat si pe viitori miri.

Exista posibilitate de deplasare in tara sau in afara tarii?

Multe din cautarile de pe Internet sunt pentru fotograf nunta Bucuresti, insa exista posibilitatea ca persoanele care lucreaza mai mult in capitala sa accepte si deplasarile la diferite locatii in tara sau chiar in afara tarii. Astfel, este important ca aceasta intrebare sa fie adresata viitorului fotograf, in situatia in care intregul eveniment se va desfasura in alta localitate sau mirii isi doresc doar o sedinta foto intr-o locatie mai deosebita. In general fotografii adora calatoriile si explorarea unor locuri noi, asa ca acest lucru n-ar trebui sa reprezinte o problema.

Ce se intampla daca fotograful se imbolnaveste sau are o problema personala chiar inainte de nunta?

Situatii neprevazute pot aparea in viata oricui, in orice moment. Din acest motiv, este important sa fie clarificat inca de la inceput ce se intampla daca apare o situatie mai dificila, daca exista un al doilea fotograf sau o persoana care poate veni in cazuri de urgenta maxima. Fotografii profesionisti sunt, de regula, prevazatori si isi asigura o varianta de rezerva, insa un amator poate scapa din vedere acest aspect.

Sper ca prin acest articol sa va fi ajutat in a va crea o imagine mai clara supra unor posibile situatii ce pot aparea in colaborarea cu un fotograf profesionist de nunta, si astfel sa va faca alegerea si cautarea persoanei potrivite cat mai usoara.  Am incercat astfel sa tratez cele mai frecvente intrebari pe care le-am intalnit de cand ma ocup de aceasta activitate. Al vostru devotat, Alex Pasarelu – fotograf profesionist al Belle Art Photography.