HostingSSD – Calitate pentru blogurile de fotografie

HostingSSD – Calitate pentru blogurile de fotografie
HostingSSD – Calitate pentru blogurile pentru servicii de fotografie

HostingSSD | In urma cu ceva ani, dupa ce am folosit o buna perioada promovarea pe retele de socializare am hotarat sa imi lansez propriul blog de fotografie de nunta. Imi era putin teama pentru ca nu mai experimentasem asta, la a avea un blog de fotografie, un site pentru servicii profesionale. Consider ca a avea un blog sau site este un must have pentru orice fotograf de nunta.

La recomandarea unui bun prieten am ales Hostvision SRL ca si furnizor de hosting si pentru cumpararea domeniului. Eram putin reticent la inceput, insa s-a dovedit a fi alegerea castigatoare.

In timp oamenii care sunt si reprezinta hostvision mi-au demonstrat ca te poti baza pe un sfat de calitate, suport excelent, experienta si tehnologii noi.

Cum am experimentat si eu in trecut, foarte multe site-uri de fotografie se confrunta cu un timp de incarcare mare datorita numarului mare de fotografii, unele de rezolutii mari care sunt incarcate la accesare.

De asemenea majoritatea paginilor de fotografie sunt dezvoltate pe platforma WordPress, in special datorita usurintei cu care se poate face development si optiunilor multiple de teme si pluginuri.

Daca aveti un site de fotografie construit pe WordPress si aveti probleme cu viteza de incarcare atunci cel mai probabil un HostingSSD performant care sa ofere optiunea Litespeed Cache pentru WordPress este cea mai buna solutie.

Litespeed este probabil cel mai performant webserver conform testelor de benchmark, in special daca ruleaza pe sisteme SSD cu procesoare puternice. Astfel in teste, Litespeed a livrat cel mai rapid continutul, fata de  alte servere web cum ar fi Apache sau Nginx.

In plus, cei de la Litespeed au dezvoltat un cache la nivel de server special pentru WordPress, care odata instalat si activat, creste dramatic viteza de incarcare si reduce consumul de resurse.

Acesta ofera o viteza superioara altor pluginuri de cache pentru WordPress datorita faptului ca ruleaza la nivel de server, continutul fiind livrat mult mai rapid in acest caz.

Aceeasi problema legata de timpul de incarcare a fost experimentata si de blogul  meu  Belle Photography. In urma trecerii pe un pachet de HostingSSD si  activarea Litespeed Cache for WordPress viteza de incarcare a paginii a crescut simtitor.

Pana sa fac trecerea pe HostingSSD si LiteSpeed Cache atingeam in teste viteze si de 20-30 secunde, ceea ce era total descurajator pentru orice vizitator pe care il asteptam pentru a-mi vinde “produsul”.

Cum 85% din vizitatorii mei vin din mediul mobil, de pe telefoane smart, am zis ca nu pot sta degeaba, sa vad cum site-ul meu nu mai prezinta interes. Practic imi riscam businessul prin neingrijirea cartii mele de vizita online.

Astfel, in urma unor discutii cu Hostvision am facut un upgrade al pachetului de hosting de la HDD la SSD, cu un spatiu de stocare mult mai mare plus recomandarea de activare a pluginului Litespeed Cache.

Am reusit dupa optimizarea tuturor parametrilor sa reduc viteza de incarcare a site-ului pana la ~1.22 secunde. A fost cu siguranta un pas inainte acest upgrade si am invatat ceva mai multe despre optimizarea propriului site. Pentru un site sau blog de fotografie, in special pentru un fotograf profesionist, este foarte important sa ne optimizam imaginile, astfel reducem drastic timpii de incarcare. Puteti face asta achizitionand un soft foarte smart jpegMINI, cu care am reusit sa reduc dimensiunea imaignilor cu pana la 80% fara o afectare vizibila a calitatii sau cu un plugin special destinat redimensionarii si optimizarii imaginilor, functioneaza pe bune.

viteza site fotografie - blog foto - fotograf de nunta
pingdom ©

In concluzie, va recomand si voua sa apelati la serviciile Hostvision SRL daca va doriti servicii de calitate si viteza buna in mediul online. Totul se desfasoara incredibil de rapid in online, clientii nu ne asteapta. Investeste si tu in imaginea ta!

Un articol in parteneriat cu Hostvision SRL, cu ajutorul domnului Damian Ghitulescu, CEO.

HostingSSD Litespeed Cache for WordPress