Cum te poate ajuta un fotograf profesionist sa ai cele mai frumoase fotografii din ziua nuntii

<span class="hidepagetitles_toggle_title">Cum te poate ajuta un fotograf profesionist sa ai cele mai frumoase fotografii din ziua nuntii</span>

Cum te poate ajuta un fotograf profesionist sa ai cele mai frumoase fotografii din ziua nuntii


Fotograf de nunta - fotograf nunta Bucuresti


Plina de emotii si extrem de plina – asa se poate descrie, pe scurta ziua in care vei spune ,,Da” si vei pasi pentru restul vietii pe acelasi drum impreuna cu perechea ta. Este vorba despre un moment pe care trebuie sa il pregatesti din timp, cu multa grija, astfel incat totul sa fie minunat, atat pentru voi, ca miri, cat si pentru invitatii pe care decideti sa ii aveti alaturi. Una dintre cele mai deosebite misiuni pe care le ai, insa, in perioada premergatoare nuntii este aceea de a alege un fotograf profesionist de nunta, cu ajutorul caruia sa ai cele mai frumoase fotografii din ziua nuntii, sa te bucuri de imagini deosebite, pe care apoi sa le poti privi cu drag pentru totdeauna. Avand in vedere ca in prezent exista foarte multe optiuni in aceasta privinta, trebuie sa iti acorzi suficient timp pentru a lua cea mai buna decizie.

Stabileste cu perechea ta care este tematica evenimentului

Pentru inceput, foarte important este sa stii clar care va fi tematica nuntii. In functie de acest detaliu, vei sti cum sa ghidezi discutia cu specialistii in domeniul foto atunci cand esti in cautari. Daca in momentul in care iti prezinti ideea unui fotograf nunta din Bucuresti, acesta da dovada de entuziasm, de initiativa si de idei cu ajutorul carora va poate ajuta sa aveti parte de cele mai frumoase imagini de la nunta, inseamna ca ai gasit pe cine trebuia!

Foto nunta pe parcursul intregului eveniment

Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont este timpul pe care un fotograf de nunta il acorda evenimentului tau. Ideal este ca acesta sa fie alaturi de tine incepand de dimineata, atunci cand, de regula, au loc obiceiurile si traditiile si pana a doua zi dimineata, cand invitatii incep sa se retraga obositi, dar fericiti. Chiar daca perioada este una destul de lunga, fotograful pe care il alegi trebuie sa aiba suficienta rabdare, sa isi pasteze entuziasmul si atentia pana la final si sa aiba capacitatea de a deveni o umbra, care desi nu se face remarcata, reuseste sa fie prezenta in toate momentele importante din cadrul nuntii!

Indicatii importante in ziua nuntii

Dincolo de faptul ca fotograful nuntii tale trebuie sa se ocupe de surprinderea celor mai frumoase momente din timpul evenimentului, acesta trebuie sa stie si cum sa va ofere sfaturi, pentru a-si usura munca. Ideal este ca inainte de nunta, cu cateva zile, sa discuti impreuna cu fotograful si perechea ta despre cum urmeaza sa se desfasoare lucrurile. De exemplu, specialistul va poate indica modul in care sa expuneti cele mai bune parti, cum sa fiti naturali, dar si cum sa pozati in acelasi timp. De asemenea, fotograful trebuie sa va fie ca un prieten si sa va inteleaga din priviri atunci cand aveti nevoie de el la un moment dat.

,,Save the date”, sedinta foto de nunta si ,,Trash the dress”

Pe langa abilitatile profesionale de care trebuie sa dea dovada un fotograf profesionist nunta, tot acesta te poate ajuta sa ai parte de cele mai frumoase sesiuni foto in timpul sesiunii ,,Save the date”, in timpul sedintei foto de nunta, dar si in timpul ,,Trash the dress”. Toate acestea sunt momente deosebite, pe care meriti sa le ai imortalizate, astfel incat intreaga nunta sa fie cu adevarat o poveste, cu mai multe capitole. Mai exact, fotograful va sti care sunt pozitiile ce va avantajeaza cel mai mult, ce tip de recuzita vi s-ar potrivi, dar si care sunt locatiile ideale in care faceti fotografiile.

Editarea imaginilor de nunta

Imediat dupa ce nunta se incheie, este important sa ii acorzi fotografului cateva saptamani la dispozitie, in care sa se ocupe de tot ce inseamna procesul de editare fotografie de nunta. Practic, specialistul cu care ati colaborat le va selecta dintre miile de poze doar pe cele mai reusite, care transmit emotie, surprind momente importante sau va pun in valoare, atat pe voi, ca miri, cat si pe invitati. Ulterior, el va adauga culoare si  va folosi filtrele ideale pentru a obtine imagini parca din reviste, pentru a le aduna pe toate pe un suport portabil personalizat, dar si intr-un album foto pe care sa il rasfoiti cu placere.

Sper ca va palc articolele pe care le propun pe blog 😀

Fotograf de nunta Alex Pasarelu – Belle Art Photography