Cum alegem un fotograf nunta potrivit pentru evenimentul nostru?

<span class="hidepagetitles_toggle_title">Cum alegem un fotograf nunta potrivit pentru evenimentul nostru?</span>

Cum alegem un fotograf nunta potrivit pentru evenimentul nostru?


fotograf nunta Bucuresti - fotograf de nunta Alex Pasarelu - Palatul Mogosoaia


Atunci cand facem referire la persoana care urmeaza sa imortalizeze momentele din cadrul celui mai important eveniment din viata– nunta –, alegerea unui fotograf nunta poate parea o sarcina dificila. Tinand cont de anumite aspecte generale, misiunea va deveni cu totul mai simpla. Este foarte important sa rezonezi cu stilul de fotografie al unui fotograf profesionist, pentru ca imaginile sa fie cele la care te astepti tu si partenerul tau. Totodata si cu el ca om este foarte important nu doar sa rezonezi ci sa simtiti o apropiere imediata. Totusi alaturi de fotograful vostru veti petrece intreaga nunta si vreti sa fiti siguri ca va veti simti bine avandu-l in preajma.

Pe piata de profil exista numerosi fotografi de nunta, fiecare fiind potrivit pentru diverse tipuri de cerinte ale clientilor. Documenteaza-te riguros cu privire la fotograful preferat inainte de a stabili o intalnire. In acest sens, este recomandata studierea serviciilor oferite de acesta – vei gasi informatii relevante in mediul online, cel mai probabil.

Principalele aspecte de care sa tinem cont atunci cand alegem un fotograf nunta

fotograf nunta bucuresti - fotograf de nunta Alex Pasarelu - Belle Art Photography

Experienta, profesionalismul si aparatura de calitate sunt elementele care ofera incredere clientilor. Pentru a te asigura de experienta pe care o are un fotograf nunta in ceea ce priveste un astfel de eveniment, este de preferat sa stabilesti o intalnire anterioara, in cadrul careia sa iti fie prezentat un portofoliu care reflecta munca sa de pana atunci. Intr-un asemenea context vei putea evalua cu usurinta experienta pe care o are respectiva persoana, precum si profesionalismul cu care isi creeaza si livreaza mai apoi produsul.

Asigura-te ca fotograful dispune de echipament de calitate! Iti vei dori ca amintirile voastre sa fie in siguranta si sa nu existe riscul pierderii iamginilor.  De astfel, la intalnirea cu fotograful, una dintre intrebarile adresate acestuia poate viza subiectul tehnic: pastrare imagini, back-up, aparatura folosita, variante de stocare cloud, dar si modul de predare am fotografiilor de nunta.

Un aspect de care este recomandat sa tii cont, este bugetul de care dispui. Costul pentru un fotograf profesionist evenimente experimentat, care livreaza imagini de o calitate superioara poate parea piperat si nefondat pentru necunoscatori. Ceea ce nu stiu multi, este munca ce se ascunde in spatele produsului final, care nu consta decat in fotografierea invitatilor de la nunta in respectiva zi, ci si editarea profesionista a imaginilor, pentru un efect wow, investitii substantiale in aparatura de back-up sis tocare, cat si cursuri de specializare si participarea la conferinte in mod regulat pentru a pastra cea mai buna calitate a experientei fotografice oferite.

In ceea ce priveste plata unui fotograf profesionist angajat, in general este necesara achitarea unui avans, despre care trebuie sa te interesezi in cadrul intalnirii. Asigura-te de toate aspectele platii fotografului – deplasare, achitarea sumei totale ulterior avansului, costuri extra.

Este foarte important sa incheiati un contract cu fotograful angajat. Astfel ca nu vor exista riscuri in cazul niciunei parti. Analizati cu atentie clauzele si totalitatea detaliilor mentionate in contract si ia in considerare modificarea documentului acolo unde este nevoie.

La intalnirea cu un fotograf de nunta, este important sa va informati cu privire la ceea ce presupune pachetul foto oferit, respectiv la numarul aproximativ al fotografiilor realizate, cate dintre ele vor fi retusate si perioada de asteptare pentru primirea acestora. De asemenea, anumiti fotografi dispun de o echipa, care poate oferi in acelasi timp servicii video nunta – adresati intrebari in acest sens. Tot in pachet, un fotograf nunta Bucuresti care ofera servicii foto-video evenimente, ar putea include albume foto si DVD-uri/BluRay ce cuprind videoclipurile realizate. Este recomandat sa aruncati o privire asupra tipurilor de albume disponibile, pentru al alege pe cel preferat.

Repet, este important sa te regasesti in stilul persoanei angajate. Anumiti fotografi de nunta iti vor cere sa optezi pentru un stil in care iti vor fi realizate imaginile. Stilurile sunt diferite, potrivite dorintelor fiecarui client: jurnalistic, editorial, clasic.

Cu scopul de a face alegerea perfecta in ceea ce priveste fotograful pentru nunta ta, incepe cautarea acestuia inca de la stabilirea datei in care va avea loc evenimentul. Este de preferat inceperea documentarii pe piata cu cel putin un an inainte si contactarea unei posibile persoane, precum si achitarea avansului, pentru a te asigura ca vei beneficia de serviciile sale. Asigura-te, insa, ca nu vei grabi procesul de cautare a celui mai bun fotograf de nunta. Pentru ca imaginile sa fie cele la care ai visat, este de preferat sa apelezi la o persoana cu care relationezi bine si de a carui experienta si modalitate de fotografiere esti in totalitate multumit.

Un ultim sfat in ceea ce priveste intalnirea cu fotograful, este acela de a-i adresa toate intrebarile pe care le ai, pentru a-ti raspunde la toate nelamuririle. Nu lasa nimic nepus la punct, pentru ca serviciile sale sa fie cele la care ai visat intotdeauna, avand in vedere importanta pe care o are evenimentul.

Sfaturi oferite de fotograf nunta Bucuresti Alex Pasarelu, prowd owner al Belle Art Photography 🙂 Va astept si pe voi pentru un sfat sau o discutie despre fotografia de nunta. Puteti vedea mai multe despre munca mea si pe Facebook pe pagina de fotografie BelleFoto.ro