Sedinta foto newborn – amintiri emotionante cu puiul tau

<span class="hidepagetitles_toggle_title">Sedinta foto newborn – amintiri emotionante cu puiul tau</span>

Sedinta foto newborn – amintiri emotionante cu puiul tau

Acest tip de sedinta foto newborn este incarcat de emotie si reprezinta cea mai de pret amintire cu nou-nascutul, in primele saptamani de viata. Modul in care un fotograf profesionist iti poate imortaliza puiul care abia ce face cunostinta cu tot ceea ce il inconjoara, este unic. Echipamentele tehnice profesionale si elementele de decor de care dispune un fotograf in studio contribuie la o sedinta foto minunata.

Sedintele de fotografie cu nou-nascuti pot avea loc fie intr-un studio profesional, fie acasa, in cazul celor care prefera spatiul familiar. Se intampla adeseori ca sedintele sa se desfasoare la domiciliu neplanificat, din motive ce depind de cel mic. In aceste cazuri, fotografiile vor surprinde cu atat mai mult, naturaletea celui mic si a parintilor.

Aspecte bine de stiut despre o sedinta foto newborn

Este recomandat ca programarea pentru o sedinta foto newborn sa fie realizata inainte de nastere, pentru ca parintii sa se asigure cu privire la disponibilitatea unui fotograf de newborn. Pentru un rezultat de exceptie, sedinta va avea loc in primele zile de viata ale bebelusului, pana la implinirea a aproximativ doua-trei saptamani.

Studioul de fotografie dispune de recuzita pentru ca primele fotografii din viata puiutilor vostri sa exprime emotia dorita. Elementele de recuzita sunt diverse si sunt potrivite atat pentru baietei, cat si pentru fetite. Acestea constau in bentite, caciulite, imbracaminte, jucarii si alte obiecte de decor care trezesc sentimente nemaipomenite, creand o imagine unica. Toate acestea sunt dezinfectate dupa fiecare sedinta foto, astfel ca micutul vostru va fi in siguranta.

Stilul in care fiecare fotograf newborn realizeaza pozele este un aspect de care sa tineti cont. In functie de recuzita de care dispune, fiecare profesionist livreaza cadrele in stilul propriu. Culorile obiectelor de decor, ale imbracamintei pentru cei mici, difera, iar acest aspect face diferenta.

Temperatura din studio va fi reglata in functie de mediul in care a fost obisnuit cel mic, totul pentru ca acesta sa se bucure de confort si ca sedinta sa se desfasoare fara a deranja bebelusul. De astfel, inclusiv pozitiile in care un profesionist il aranjeaza pe nou-nascut se aseamana foarte tare cu cele in ce acesta obisnuia sa stea in pantecul mamei.

Asadar, nu trebuie sa va ingrijorati cu privire la confortul si siguranta sa, ci doar sa va relaxati si sa il priviti pe cel mic. Este esential, insa, ca persoana care realizeaza fotografiile sa detina experienta in acest sens, pentru a cunoaste tehnicile de manevrare a bebelusului.

Parintii pot participa la sedinta foto de nou nascut. Desi fotografiile ii sunt dedicate bebelusului, imortalizarea parintilor alaturi de acesta reprezinta o experienta de neuitat, o amintire de care se vor bucura cu totii peste ani. Astfel ca va puteti bucura de o fotografie de familie in cadrul sedintei, care va ramane pentru totdeauna in albumele voastre foto.

In timpul sedintei foto sunt importante pauzele in care bebelusul va fi hranit, schimbat, tinut in brate sau alintat de catre parinti. Acest tip de sedinta foto este foarte imprevizibila, desfasurarea sa depinzand in totalitate de nou-nascut. In general, totul se intampla conform asteptarilor, avand in vedere ca bebelusul petrece foarte mult timp dormind in primele saptamani de viata. In caz contrar, pauzele sunt bine-venite, chiar si reprogramarile.

O curiozitate a parintilor atunci cand programeaza o sedinta foto newborn este cea manifestata in legatura cu durata pe care aceasta o va avea. Acest aspect este un altul care depinde de cel mic. Daca pozele sunt realizate conform asteptarilor, sedinta poate dura aproximativ 2-3 ore.

Cum alegeti cel mai potrivit fotograf de newborn pentru primele fotografii ale bebelusului vostru?

Tineti cont, in primul rand, de experienta in domeniu pe care o are specialistul. Este important ca acesta sa stie sa relationeze cu bebelusii, sa va inspire incredere, sa cunoasca tehnicile de modelare a unui nou-nascut, sa ii transmita liniste si sa ii ofere confort. Documentati-va cu privire la istoricul pe care profesionistul il are in ceea ce priveste fotografierea celor mici si faceti cea mai buna alegere pentru puiul vostru.

Ne dorim sa raspundem tuturor intrebarilor parintilor cu privire la sedintele foto newborn, iar in acest articol am atins principalele aspecte, subiecte si curiozitati. Fiind prima si una dintre cele mai importante sedinte foto ale copilului vostru, este important sa fie realizata de un profesionist, pentru care siguranta bebelusului si calitatea fotografiilor sunt primordiale.

Ma bucur ca ti-ai facut timp sa citesti aceste ganduri, sper ca prin artifolele pe care le public pe Belle Art Photography sa iti fie de folos.

Fotograf profesionist: Alex Pasarelu