Locatii sedinta foto “Save the date”

Locatii sedinta foto “Save the date”

Locatii sedinta foto ,,Save the date”

Tinerii care decid ca doresc sa paseasca pe acelasi drum pentru restul vietii au de indeplinit o misiune destul de dificila cand vine vorba despre organizarea evenimentului la care urmeaza sa participe toate persoanele apropiate lor. Mirii sunt cei care trebuie sa se se ocupe de alegerea restaurantului, a meniului, a tematicii pentru nunta si a stabilirii unor detalii chiar si pe ultima suta de metri.

In toata aceasta nebunie frumoasa care ii cuprinde, trebuie sa isi faca timp si pentru organizarea unei sedinte foto de tipul ,,Save the date”, prin intermediul careia sa poata transmite familiilor si prietenilor care este data la care planuiesc sa-si spuna un ,,Da” hotarat!

In acest context, alegerea unui fotograf nunta bun este foarte importanta, pentru ca doar un specialist care are experienta in domeniu va sti cum sa gestioneze intreaga sedinta foto, pentru ca rezultatul sa fie desprins dintr-un basm in care personajele principale sunt mirii!

Tinerii care opteaza pentru varianta unei sedinte foto de tipul ,,Save the date” trebuie sa stabileasca anterior care sunt cele mai frumoase locatii in care ar putea realiza fotografiile dorite. Este important ca viitorii miri sa se simta bine in aceasta zi, pentru ca starea lor de spirit va fi transmisa tuturor celor care vor vedea imaginile!

Asadar, care sunt cele mai potrivite locuri pentru Save the date?

O poiana dintr-o padure, parc sau rezervatie naturala din imprejurimi

Natura ofera cadre de poveste, iar un fotograf de nunta cu experienta va sti cum sa se pozitioneze pentru a suprinde momente romantice intre viitorii miri. Mai mult, copacii, razele de soare, raurile, toate acestea sunt elemente de exceptie, care pot transforma ,,Save the date”-ul intr-un adevarat basm. Indiferent daca sedinta foto are loc primavara, vara, toamna sau iarna, cu siguranta se pot obtine imagini exceptionale intr-o padure, pentru ca fiecare sezon are farmecul sau. In Bucuresti si imprejurimi printre cele mai frumoase locatii pentru o astfel de sedinta foto se numara: Parcul Natural Comana, Parcul Tineretului, Parcul Bordei, Gradina Botanica, Domeniul Greaca, Domeniul Stirbey, Parcul si Domeniul Mogosoaia si muuulte alte zone frumoase precum Snagov, Baneasa si asa mai departe. Posibilitatile sunt multe 🙂

In zona de munte sau dealurile din apropiere

Daca aventura si adrenalina sunt ingrediente care fac viitorii miri sa vibreze, atunci cu siguranta sedinta foto premergatoare nuntii trebuie sa aiba loc pe munte. Nimic nu se compara cu peisajele care iti taie rasuflarea la peste 1000 de metri altitudine, acolo unde norii aproape ca se imbina cu pamantul, padurile imbraca frumos vaile, iar soarele pare sa aiba o traiectorie complet diferita.

Varietatea de fotografii care pot fi realizate pe un munte este atat de complexa, inca viitorii miri se vor putea rasfata nu doar cu cateva poze, ci cu un album intreg. Mai mult, drumul pana pe munte si inapoi reprezinta o modalitate excelenta prin care tinerii se pot imprieteni cu un fotograf profesionist nunta care ii va insoti in aceasta uimitoare experienta.

Pe plaja pe litoralul nostru sau in Bulgaria

Nisipul fin, marea linistita sau involburata si soarele la apus ori la rasarit pe plaja – toate acestea pot contura foarte usor un cadru feeric in care mirii pot realiza o sedinta foto splendida inainte de nunta. Un fotograf profesionist va sti cum sa profite de un astfel de peisaj la maximum.

Plaja poate fi una salbatica, astfel incat sa ofere intimitate viitorilor miri. Daca se vor simti in largul lor, fara a fi priviti de ochi iscoditori, tinerii se pot exprima mai usor si isi pot da frau liber imaginatiei cand vine vorba despre pozitii pentru fotografii. Mai mult, cu ajutorul unor accesorii interesante, asa cum sunt esarfele sau florile, fotografiile vor parea a fi desprinse din reviste.

Pe o barca sau chiar un velier pe mare

O alta idee minunata pe care tinerii o pot lua in calcul este aceea de a realiza sedinta foto ,,Save the date” pe o barca sau un vas cu panze la mare. Este vorba despre o idee inedita, care se poate transforma intr-o experienta uimitoare. In toate orasele exista cate un lac sau cel putin exista unul in apropiere, foarte usor accesibil. De ce sa nu se profite? Cu ajutorul unei barci sau poate cu ajutorul a doua barci se pot obtine imagini spectaculoase, mai ales daca personajele principalele isi dau silinta sa intre in rol, adoptand pozitii amuzante, romantice sau serioase. Un fotograf profesionist poate surprinde cadrele de pe marginea lacului sau dintr-o barca care merge in paralel cu aceea in care se afla tinerii. Nebunia vine insa cand iti doresti sa faci aceasta sedinta foto pe mare pe un velier. Exista numeroase astfel de posibilitati chiar in porturile din statiunile de pe litoralul nostru si sunt sigur ca acestea ar reprezenta intr-adevar o idee excelenta pentru un altfel de Save the Date.

Toate ideile mentionate anterior sunt excelente pentru o sesiune ,,Save the date”. Mirii trebuie sa aleaga insa cu grija, in functie de personalitatea pe care o au, dar si in functie de tematica marelui eveniment. Pana la urma, nu trebuie sa omita ca ziua in care isi unesc destinele trebuie sa fie, in primul rand a lor si apoi pentru invitati!

Sper ca si de aceasta data blogul Belle Art Photography sa va ajute in realizarea acestui tip de sedinta foto si sa va ofere cateva idei minunate pentru a pune planul in aplicare. Eu va astept cu drag sa va fiu fotograf de nunta si sa va surprind emotiile din timpul acestui mare eveniment.

Fotograf profesionist: Alex Pasarelu