Cupa României – Brazilian Jiu Jitsu – 2018

Cupa României – Brazilian Jiu Jitsu – 2018

In data de 17 Februarie 2018, la Sala Sporturilor Concordia din Chiajna a avut loc o super competitie, Cupa Romaniei la Brazilian Jiu Jitsu, organizata de Asociatia Pro BJJ. Competitia a avut un numar impresionant de participanti, ~750 de sportivi din toate colturile tarii, inclusiv din afara tarii, si s-a desfasurat pe 6 suprafete de lupta tatami.

Am avut ocazia de a fi fotograful oficial al competitiei si a fost o experienta pe care cu greu o voi uita. Ultima competitie sportiva de anvergura pe care am fotografiat-o a fost Campionatul Mondial de Karate din 2013, organizat in Bucuresti, competitie la care au participat peste 2000 de sportivi din toate colturile lumii. Cu toate ca au trecut ceva ani de atunci, skillurile au ramas iar fotografiile, cel putin din feedback-ul primit, sunt extraordinare.

Ca si concluzie, fiind pentru prima data cand particip la o competitie de BJJ, pot spune ca acesti sportivi au nevoie de foarte foarte multa munca pentru a rezista fiecarui meci. Totul este deosebit de intens si forta si efortul depuse sunt la superlativ. Tot respectul pentru practicantii de BJJ si de asemenea pentru toti sportivii care isi dedica viata in slujba sportului in general.

Va invit mai jos la o mica parte a ceea ce s-a intamplat la aceasta competitie.

Fotograf Sport: Alex Pasarelu