Cristina + Ionut – Fotografie de nunta in Slatina – Prodecor Garden

Cristina + Ionut – Fotografie de nunta in Slatina – Prodecor Garden

Cristina + Ionut – Fotografie de nunta in Slatina – Prodecor Garden


Nu se intampla mereu sa am nunta in Slatina, dar mai ales foarte rar mai intalnesc nunti traditionale sau cu traditii ce merita pastrate de-a lungul timpului. E foarte important sa intelegem ce fel de traditii merita sa facem in functie de mediul in care ne organizam cea mai frumoasa zi din viata noastra. Cristina si Ionut si-au organizat nunta acasa, in satul in care au copilarit in apropiere de Slatina, aici traditiile fac parte din modul de viata al oamenilor locului. Pe langa vinul bun de Dragasani 🙂 traditiile sunt ceva ce trebuie musai pastrat la nunta. Asa si la nunta acestor doi oameni atat de dragi mie, a fost o reala bucurie sa fiu fotograf nunta si sa observ atat de multe momente traditionale si frumoase, imbinate discret cu obiceiuri moderne. Partea mai degraba traditionala a fost in prima parte a zilei, cand pregatirile mirilor s-au facut in casa parintilor lor, acolo unde babele si mosii satului au jucat pana i-au lasat papucii.

Astfel de nunti as fotografia mereu, pentru ca sunt o mare varietate de momente frumoase pe care cu drag imi place sa le arat comunitatilor internationale de fotografi de nunta din care fac parte. Mereu primesc zeci de mesaje de la colegi fotografi din afara cu multe intrebari despre traditiile noastre si mai ales pentru ca isi doresc sa vina pentru a fotografia o astfel de nunta. De multe ori fotografii din Romania evita astfel de traditii sau nunti, spunand ca nu se ridica la nivelul lor sau ca nu au acel aer de “eleganta” si snobism clasic al unei nunti de fitze cu masini scumpe la poarta vilelor. Ei iata ca asa arata nunta romaneasca, plina de emotii, voie buna, traditii frumoase, obiceiuri ce merita pastrate pentru totdeauna pentru ca asta ne defineste ca popor. Mereu am stiut sa petrecem cu patos cand s-a pus de nunta in batatura satului romanesc.

Nunta Cristinei cu Ionut nu a fost diferita de ceea ce imi place sa documentez jurnalistic, iar aceasta zi a fost o insiruire de momente care mi-au facut deliciul fotografic. Chiar si petrecerea care a fost cam singurul moment modernist al nuntii a fost dementiala, iar asta datorita prietenilor lor care s-au distrat pana s-a inchis muzica la orele diminetii. A fost o reala placere sa le fiu fotograf profesionist de nunta acestor oameni frumosi si buni. Sper ca si voua sa va placa aceste momente frumoase 🙂

Fotograf de nuntaAlex PasareluBelle Art Photography